Ik heb vandaag over zo’n beetje alles een mening. Maar ja, een mening, wat heb je daaraan? Je kunt ergens wat vinden, maar iemand anders vindt zomaar wat anders. Ik ga vandaag proberen om net voor de grote zomerstilte maar eens geen mening te hebben.


Ik wil vandaag gewoon iets vertellen over ons nieuwe kantoor in Bilthoven, klein maar fijn. Je hoort de vogels als je buiten staat, een eigen tuin, een mooi energielabel en een best wel redelijke huur. Niet dat de verhuurder qua meterprijs echt goedkoop is. Maar ja, het zijn dus minder meters en dat scheelt het NIBI een slok op een borrel. Op de centen letten moet wel bij het NIBI, want het blijft een lastig karwei om rond te komen, ieder jaar weer. Nu hebben we weer iets met PostNL. Als je een blad bij de leden thuis wilt laten brengen door PostNL, en dat willen we, dan kost dat zomaar opeens 40 procent meer. Weg voordeel van de goedkopere huisvesting, maar ook goed dat we hebben geschakeld. We zouden natuurlijk ook over kunnen stappen naar een ander postbedrijf. Maar helaas, dat is er niet. Onze overheid heeft ons bij de fusie van Sandd met PostNL verzekerd en beloofd dat PostNL de monopolypositie niet zou gaan misbruiken. Nu ja, je ziet wat er gebeurt.


Moeilijk hoor, om zo net voor de grote zomerstilte geen mening te hebben. Zelfs niet over beloften van de overheid. Zelfs niet over de zekerheden die de overheid jou als beschermend schild zou moeten bieden. Maar ja, ik zeg het nog een keer, wat heb je aan een mening? De enquête over gas is begonnen, de corona-enquête komt eraan, de kinderopvang daar was het onderzoek al geweest toch? De rechtspraak gooit duizend zaken weg. Ach mensen, wat zouden we ons nog druk maken? We stappen op het vliegtuig en anders gaan we naar de camping. En als dat allemaal niet meer kan, dan gaan we met een cruiseschip mee. Even lekker zonder mening. De mening komt dan wel weer in september.


Toch even afsluiten met iets positiefs. Ik ben van mening dat minister Robbert Dijkgraaf een hele mooie brief over het hoger onderwijs en de wetenschap heeft geschreven, met zowaar een begroting erbij die er best goed uitziet. Ook geld voor sectorplannen, wel 200 miljoen per jaar. Compliment aan allen die zich hiervoor hebben ingezet. Een mooie zomer toegewenst.


Reacties: vandenoever@nibi.nl