De derde editie van de Week van de Biologie start bijna. Van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober laten we als biologen aan heel Nederland zien hoe leuk en belangrijk de biologie is. Dit jaar hangen we de week op aan honderd jaar (uit)vindingen in de biologie. Het Vakblad voor Biologie , de voorloper van Bionieuws bestaat in oktober namelijk honderd jaar. Met dank aan onze leden hebben we honderd prachtige (uit)vindingen verzameld in de Hall of Fame 100 jaar biologie . Denk aan de ontdekking van insuline in 1921, de PCR-reactie in 1983 of de Nobelprijs voor het gedragsonderzoek van Niko Tinbergen. Stem vanaf vandaag welke (uit)vindingen jij het belangrijkst vindt en doe mee met De Grote Biologieverkiezing:


www.100jaarbiologie.nlOrganiseer ook een activiteit

Doet jouw instituut of instelling al mee? Het NIOO wel, met de bodemdierendagen en het open huis op zaterdag 5 oktober. Ook de Universiteit van Amsterdam met de docent- en leerlingendag Leve de Biologie op woensdag 2 oktober is van de partij. En Maastricht University, Stichting Mooi Binnenveld, Wageningen Universiteit en het Leiden Science Park hebben weer activiteiten in de Week van de Biologie. Top! Jullie doen toch ook mee? Geef je activiteit voor 20 september door aan Tycho Malmberg (malmberg@nibi.nl) of direct via de site:


www.weekvandebiologie.nlMaak Wikipedia nog beter

Tijdens de Week van de Biologie gaan we de biologiepagina’s op Wikipedia verbeteren met mooie afbeeldingen en betere teksten. Zo kun je de schrijfworkshop doen om Wiki-auteur te worden op woensdag 2 oktober van 17.00 – 20.00 uur op het NIBI (aanmelden via malmberg@nibi.nl). Heb je nog mooie natuurfoto’s of educatieve foto’s uit het lab? Doe dan mee met de fotowedstrijd en upload maximaal tien foto’s op Wikimedia in de categorie Fotowedstrijd Week van de Biologie 2019. Alle nieuwe foto’s die tot 30 september 2019 op Wikimedia Commons worden gezet doen mee met de wedstrijd. Voor de beste nieuwe biologiefoto is er eeuwige roem en een bedrag van 500 euro. De tweede, derde en vierde plek winnen een microscoop, het bordspel BioBrein of Orgaantwister . De winnaar van de fotowedstrijd zal bekend worden gemaakt tijdens Biology Battle of the Universities op donderdag 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.


www.wiki-fotowedstrijd.nl


Kom ook naar het feest 100 jaar Bionieuws op donderdagmiddag 3 oktober in Utrecht. Aanmelden via biology-battle.nl