Bionieuws

Profielfoto Steijn van Schie

Drs. Steijn van Schie (1981) denkt al van kinds af aan dat het scheepsjournaal van kapitein Ortega best eens waar kan zijn. De tekenfilmserie De Snorkels maakte zoveel indruk op hem dat hij tot op de dag van vandaag nog stiekem gelooft in Snorkelland, een land ergens diep in de zee waar kleine wezentjes met een buisje op hun hoofd wonen. Dat vertelt hij natuurlijk aan niemand, maar hij komt wel graag uit voor zijn eindeloze fascinatie voor het zeeleven, een fascinatie die vermoedelijk gelegd is voor een televisiescherm ruim dertig jaar geleden.

In zijn pubertijd werd zijn interesse in de onderwaterwereld verder aangewakkerd door documentaires als The Blue Planet van de BBC en uiteindelijk reisde hij op zijn 19de verjaardag voor het eerst zelf af naar de oceaanbodem van het Great Barrier Reef in Australië. Het startpunt van zijn carrière was gelegd en in 2001 begon hij bij de Rijksuniversiteit Groningen aan zijn studie mariene biologie.

Na zijn studie rolde hij in de wereld van de media. Eerst werkte hij jarenlang als redacteur bij Hoe?Zo! Radio en daarna kwam hij bij populairwetenschappelijke programma’s te werken als De Kennis van Nu en Katja’s Bodyscan. Alhoewel radio- en televisiewerk hem dicht bij het hart ligt, heeft zijn passie voor schrijven – opgedaan tijdens zijn master wetenschapsjournalistiek – altijd de overhand gehouden. Nu kan hij bij Bionieuws volop zijn ei kwijt en schrijft hij graag over uiteenlopende onderwerpen.

Duiken doet hij nog steeds, alhoewel dat er met twee jonge dochters minder vaak van komt. Maar dat vindt hij niet zo erg. Hoeden over zijn kroost vindt hij minstens net zo leuk, al helemaal als zijn twee dochters straks ook De Snorkels gaan kijken.